توانایی صحبت کردن روان چیزی بیش از استفاده از کلمات است. این شامل فرآیند پیچیده ای از تولید گفتار است که نیاز به تمرین زیادی دارد. صحبت کردن یک مهارت اساسی است که معمولاً قبل از خواندن و نوشتن آموزش داده می شود زیرا به دانش آموزان اجازه می دهد ایده های خود را به طور مؤثر منتقل کنند. به همین دلیل اهمیت داشتن مهارت های گفتاری و ارتباطی درست و قوی این روزها به هیچ فردی پوشیده نیست.
اهمیت داشتن مهارت های گفتاری و ارتباطی قوی و صحیح
ارتباط با دیگران می باشد. برای داشتن این مهارت باید توجه ویژهای به دو مورد داشته باشید:
۱- توجه به کلمات و عبارات استفاده شده: این مورد شامل استفاده از کلمات و عبارات مناسب، تمرکز بر انتخاب کلمات بهینه و جملات سازنده است.
۲- تمرکز بر فرم بیان : این مورد شامل قوی بودن حرفهای ارائه شده، موردی که بهبود مهارت های شما در این زمینه را ارتقا خواهد داد بازیگری است. بازیگری عبارتست از نواختن دو نقش متفاوت برای بهتر شدن در مهارت گفتاری و ارتباطی.
با تلاش و تمرین در این موردها، شما می توانید مهارت گفتاری و ارتباطی قوی تری برای ارتباط با افراد دیگر به دست آورید.
توجه : در صورتی که می خواهید به صورت اصولی مهارت های گفتاری و ارتباطی خود را تقویت کنید می توانید در کلاس های آموزش فن بیان در شیراز مراجعه کنید.
روش ارتقای مهارت گفتاری چیست؟
در میان چهار مهارت زبانی، صحبت کردن نقش حیاتی در برقراری ارتباط دارد. روان صحبت کردن به معنای استفاده از زبان طبیعی است که علیرغم محدودیتهایی که در صلاحیت ارتباطی فرد وجود دارد، قابل درک و مداوم است. با این حال، جنبه های عملکردی، مانند “er”، “erm” و “ah” برای حفظ جریان گفتمان استفاده می شود. توسعه مهارتهای گفتاری برای برقراری ارتباط مؤثر ضروری است و به افراد کمک میکند تا به ارتباطات ماهری تبدیل شوند.
در زیر به صورت خلاصه روش های ارتقای مهارت های گفتاری و ارتباطی را توضیح داده ایم:
1. تمرین: یادگیری مهارت گفتاری بدون تمرین موفقیتآمیز نمیتواند باشد. بهترین راه برای ارتقای مهارت گفتاری، تمرین فراوان و مستمر است. به طور مثال، شرکت در گروههای بحث و گفتگوی مختلف و تلاش برای پوشش دادن محتوای گفتاری در موضوعات مختلف، به شما کمک میکند تا مهارت گفتاری خود را بهبود بخشید.
2. خودشناسی: برای ارتقای مهارت گفتاری، ابتدا باید خودتان را تحلیل کنید. آیا سبک گفتاری شما در جمعها، روان است؟ آیا موضوعاتی که میگویید، پوشیده و جذاب هستند؟ با تشخیص نقاط ضعف خود، میتوانید به آنها کار کنید و مهارت گفتاری خود را بهبود بخشید.
3. فراگیری استانداردهای گفتاری: استفاده از استانداردهای گفتاری (مثل نرمی صدا، تلفظ صحیح کلمات و …) میتواند بهبود قابل توجهی در مهارت گفتاری شما به همراه داشته باشد.
4. مشاهده و یادگیری از دیگران: برای ارتقای مهارت گفتاری خود، میتوانید از روش مشاهده و یادگیری از دیگران، بهره بگیرید. شما میتوانید به طور مثال، سخنرانیها و دورهمیهای تلویزیونی را تماشا کنید و از روشهای سخنوران موفق، الگو برداری کنید.
5. تسلط بر محتوای گفتاری: قبل از شروع به صحبت کردن در جمعها، باید به موضوع مورد نظر خود تسلط پیدا کنید. با خواندن و پژوهش در مورد موضوع، زمینهای برای مهارت بیشتر گفتاری شما فراهم میشود.
به طور کلی، برای ارتقای مهارت گفتاری، نیاز است تمرین، خود شناسی و یادگیری استانداردهای گفتاری را به خوبی ترکیب کرده و به محتوای گفتاری خود تسلط پیدا کنید.
سخن پایانی:
در بین چهار مهارت زبانی، به نظر می رسد صحبت کردن نقش مهم تری در ارتباط دارد. چستین (2005) صحبت کردن را “به عنوان یکی از عناصر مهم در توسعه هر مهارت زبانی و انتقال دانش فرهنگ” میداند. با توجه به اهمیت دقت، توجه بیشتری به روانی در دستیابی به اهداف ارتباطی در گفتگوها جلب می شود.